Kunstzinnige cursussen en workshops die je creativiteit doen bloeien

Vanuit je hart

Logo hearts in arts

Yes! Eindelijk is ‘ie er dan, mijn hearts in arts-website, met vrolijk nieuw logo en al.
Ik ben er blij mee; een aparte naam en site voor mijn cursus- en workshopactiviteiten. Dat was al lange tijd een wens.

Ik heb even getwijfeld over de naam. Die had ik ooit bedacht voor een ander project (dat niet is doorgegaan), en is vervolgens altijd bij me gebleven. Hearts in arts. Ik vind ‘m mooi, maar is ‘ie niet te zoetsappig? Te lieve kleine meisjesachtig? Te cliche? ‘Kunst maken doe je vanuit je hart’, enzo?

Kunst maken doe je vanuit je hart, jazeker! Maar dat heb ik inmiddels zo vaak gehoord dat het inderdaad een beetje een cliche is geworden.
En wat betekent het eigenlijk, vanuit je hart kunst maken? Moet het dan over de liefde gaan? Over grootse zaken, spirituele zoektochten en dat je er helemaal zen van wordt?

Misschien, zou kunnen. Maar wat ik ermee bedoel is: kunst maken doe je vanuit jezelf.
Omdat je het zelf graag wilt. Omdat het je goed doet, omdat je het leuk vindt.
Je doet het in de eerste plaats ook voor jezelf, niet om iemand anders te behagen.
Het gaat om jouw eigen expressie, jouw voorkeuren, jouw interesses. Om die te ontdekken, te ontwikkelen, ermee te spelen.
Je hoeft er geen prijs mee te winnen, of in een museum te hangen. Bij hearts in arts hoeft het niet perse een technisch perfect Kunstwerk met een hoofdletter K te worden. Perfectie, dat doen we morgen wel. Vandaag gaan we gewoon plezier hebben…

Want dat betekent ‘vanuit je hart’ ook: blij zijn, lol hebben, tot bloei komen. Dat kun je natuurlijk op vele manieren doen. Bij hearts in arts doen we het door te tekenen, schrijven of collages te maken. Of een combinatie van verschillende ‘arts’.

En hoewel het heerlijk kan zijn om ongestoord in je eentje lekker te prutsen, is het ook stimulerend, leerzaam en gezellig om samen met anderen creatief bezig te zijn. Zo inspireer je niet alleen jezelf, maar ook een ander. Vandaar het meervoud.

Alle harten welkom!